איך להכין ג'חנון ביתי

איך להכין ג'חנון ביתי

קייטרינג לאירועים

החברה הישראלית, כידוע, מורכבת מפסיפס אנושי מרהיב של אנשים אשר עלו ארצה ממקומות שונים בעולם, בין אם זה מאירופה, צפון אפריקה, דרום אמריקה, המזרח התיכון, בריה"מ לשעבר ועוד. הפסיפס הזה יותר רב גוניות ועושר תרבותי שכולנו מכירים, וכן הוא יוצר עושר קולינארי.

על השולחן הישראלי, אנחנו יכולים למצוא לא פעם מאכלים שמקורם מעיראק, פרס, מרוקו, רוסיה, ארגנטינה, פולין, עדות המזרח ועוד שלל מדינות וכל זה, לפעמים, אפשר לראות בארוחה אחת. מאכלים רבים ש"ייבאנו" ממקומות שונים בעולם במהלך השנים, כבר נתפסים בעיניי רבים כמאכלים ישראליים לכל דבר. למשל ג'חנון.

אותו מאכל תימני עשוי בצק אשר מוגש עם ביצה קשה ורוטב עגבניות, הפך זה מכבר לאחד המאכלים הכי אהובים על ישראלים, אפילו כאלה שהשורשים שלהם אינם מתימן אלא ממקומות אחרים בעולם. יש משפחות רבות בהן קיים המנהג שבכל יום שבת בבוקר אוכלים ג'חנון, יש כאלה שנוהגים לאכול את זה בימי שישי בערב בזמן הקידוש, יש מי שעורך מסיבות ואירועים ומציע מגשים עם ג'חנון, למשל לא פעם אנחנו נוכל למצוא בר ובת מצוות בהם מוגשים ג'חנון בגדלים שונים.

להכין ג'חנון ביתי

כל מי שרוצה להכין ג'חנון בבית, עומדות בפניו שתי אופציות, הראשונה, לקנות ג'חנון קפוא ולחמם אותו. מן הסתם זו האופציה הפחות טובה, הפחות טעימה, מרבית הישראלים כבר מזמן נטשו אותה. האופציה השנייה היא יותר אופטימאלית והרבה יותר טעימה, להכין ג'חנון ביתי.

מה צריך בשביל זה? בסך הכל קילו קמח, אבקת אפיה, 5 כפות סוכר, 2 כפות סילאן, מעט מלח, 2.5 כוסות מים רותחים וחבילת מרגרינה.

בשלב הראשון שמים את כל המצרכים מלבד המרגרינה בתוך מיקסר ומערבלים במשך מספר דקות. לאחר מכן נותנים לבצק לנוח ואז שוב מערבלים. מבצעים את הפעולה מספר פעמים בשביל שהבצק יהיה רך.

כשהבצק רך אפשר להתחיל לעבוד איתו. מחלקים אותו לארבע יחידות שוות בעיגולים, בזמן הזה משמנים משטח עבודה עם שמן ומרדדים כל יחידת בצק בנפרד, חשוב שהוא לא יהיה דק במיוחד ושהקצוות לא יהיו עבים מדי.

בשלב הבא ממיסים רבע מכמות המרגרינה במשך 25 שניות במיקרוגל על מנת שתהיה רכה, ואז מורחים אותה על הבצק, כך שהיא תיגע בכל חלק ממנו. לאחר מכן מקפלים את הבצק בצורת מעטפה, כך שבסופו של דבר הבצק יהיה בנוי בתור מלבן. כשאנחנו מסיימים לעשות את זה, יש להכניס את הבצק לזמן של שעה עד שעתיים למקרר.

השלב הבא בתהליך הוא להכין את הסיר. מניחים בתחתית שתי פרוסות לחם על מנת שהסיר לא יישרף, מפנים משטח עבודה, משמנים אותו, מניחים עליו את הבצק ומרדדים אותו שיהיה דק מאוד. אחרי זה מגלגלים אותו בצורת נחש, חותכים אותו למספר חלקים ומכניסים לסיר בשכבות, באופן כזה שכל שכבה תהיה מונחת לכיוון הצד השני.

הבצק אמור להיות קרוב ל-10 שעות בסיר, בטמפרטורה של 120-150 מעלות. ברגע שהג'חנון יהיה מוכן, יהיה ניתן להכניס אותו למקפיא ולהוציא ערב לפני הארוחה או פשוט להתחיל להגיש ולאכול.

כאמור, ניתן להגיש את הג'חנון עם ביצים קשות, רוטב עגבניות וכן יש מי שאוכל את הג'חנון עם דבש או סילאן.

אם אתם מעוניינים לחסוך לעצמכם את העבודה הקשה, אתם יכולים פשוט לפנות לקייטרינג מאמא, והם ידאגו לספק לכם ג'חנון ביתי ברמה גבוהה, הן לארוחות משפחתיות, שמחות, אירועים בעבודה, מפגשים חברתיים ועוד.

 

052-2346677

הגלרייה שלנו

    שם

    טלפון

    ספרו לנו על האירוע שלכם - לא חובה