איך מארגנים בר מצווה בכותל – המדריך המלא

איך מארגנים בר מצווה בכותל – המדריך המלא

קייטרינג לאירועים

 

זה מכבר זכה הכותל המערבי בירושלים לתואר "בית הכנסת הגדול בעולם".
אף על פי שקיים ויכוח בין אנשי דת ותיאולוגים לגבי המשמעות של המקום והחשיבות שלו עבור העם היהודי, הרי שעם ישראל ויהודי התפוצות הכריעו מזמן בשאלה, בכל עת שרוצים לערוך טקס משמעותי, גדול, עולים לירושלים ועורכים אותו ברחבת הכותל.

כמעט מדי יום אפשר למצוא ברחבת הכותל משפחות אשר חוגגות אירועים שונים, כאשר אין ספק שהאירוע אשר נחגג הכי הרבה הוא בר מצווה.
אחרי או לפני שחוגגים לילד את האירוע באולם עם חברים ובני משפחה, ואחרי שחוגגים לו עלייה לתורה בבית הכנסת, עולים גם אל הכותל וחוגגים שם, על כל מה שכרוך בכך.

 

איך חוגגים בר מצווה בכותל

מתי אפשר לערוך בר מצווה בכותל המערבי?

תחילה יש לציין, אירוע בר מצווה בכותל ניתן לחגוג בימים בהם נערכת קריאה בתורה, קרי ימי שני וחמישי ובראשי חודשים.
הטקסים נערכים בין השעות 8 בבוקר ל- 15:00 אחר הצהריים.


הטקס נערך במשך 40 דקות, אך זמן ההתארגנות הוא ארוך יותר ולכן חשוב לקחת אותו בחשבון.

 

איך להזמין מקום לבר מצווה בכותל המערבי

לפני שנסביר איך זה מתנהל, מה צריך להכין וכדומה, חשוב לנו לומר שכל משפחה שרוצה לחגוג בר מצווה לילד בכותל, חייבת להזמין מקום (השירות איננו כרוך בתשלום). לא ניתן להגיע ככה סתם ולחגוג את האירוע, אלא המשפחה צריכה להזמין מקום דרך הקרן למורשת הכותל המערבי.


אז ישמרו להם מקום וגם יצמידו להם איש מטעמם שידריך אותך.

חשוב להדגיש, הטקס נערך בשפה שהמשפחה בוחרת, בין אם זה אנגלית, רוסית, צרפתית וספרדית, אך יש להדגיש זאת בזמן ההרשמה, על מנת שהמקום ידע להצמיד למשפחה מדריך דובר השפה.

 

מה להביא לבר מצווה בכותל המערבי

אחרי שנרשמנו והזמנו את האורחים (אין הגבלה על מספר האורחים שאנחנו יכולים להזמין) והכנו כל מה שצריך לגבי האירוע (לא לשכוח לסגור מקומות לינה למשפחות שמגיעות מרחוק ולוודא לגבי חנייה באזור), צריך לדעת מה להביא אל האירוע, מה מותר להכניס למקום ומה אסור.

על פי דרישת המקום אסור להשתמש ברמקולים או מיקרופונים במקום, על מנת שלא להפריע לשאר הנוכחים במקום, יש לכבד את העובדה שעוד משפחות מתפללות ועורכות טקסים באותה שעה.

מה שכן, מותר להביא מצלמות וניתן לצלם את האירוע בוידיאו ובסטילס.


במידה ורוצים, ניתן גם לבקש מאנשי הקרן לצלם את האירוע ולשמור תיעוד.
משפחה שמעוניינת להביא ספר תורה משלה ולא להשתמש בספר של המקום, צריכה לקבל אישור מהקרן לשם כך.  

מי שרוצה, יכול אחרי הטקס לערוך סיור במקום בליווי מדריך של הקרן אשר יספק את כל המידע הנדרש על המקום ועל ההיסטוריה שלו. חשוב להדגיש, הסיורים נערכים בשעות מסוימות וכן עם הגבלה של 35 אנשים בסיור.

 

מה לגבי אוכל באירוע?

כל משפחה רשאית להביא כיבוד משלה לאירוע. הקרן שומרת לה שולחנות בצד, שם היא יכולה לחגוג עם האורחים שלה בארוחה טובה. מן הסתם, הכיבוד חייב להיות אוכל כשר. ההמלצה היא לא להביא אוכל שדורש קירור או חימום. הקרן עצמה לא אחראית לשמור על הכיבוד אלא הדבר נמצא באחריות המשפחה.

משפחות שמעוניינות לחגוג בר מצווה לילד בכותל, יכולות ליהנות מתפריט עשיר של קייטרינג לבר מצווה של מאמא אשר מתמחה בהכנת מנות לאירועים שונים, כולל בר מצווות, ולא רק באולמות או בבתים פרטיים אלא גם במקומות פתוחים כמו הכותל. אין ספק שהאורחים הרבים ייהנו מתפריט זה.

 

052-2346677

הגלרייה שלנו

    שם

    טלפון

    ספרו לנו על האירוע שלכם - לא חובה